Interview

Steven de Wever - projectleider Technisch Beheer

Medewerkers inzetten op basis van hun specialisme

Medewerkers inzetten op basis van hun specialisme

Alle medewerkers van het cluster Technisch Beheer hebben binnenkort een gesprek met Geert Jacobs of Steven de Wever. Of inmiddels al gehad. Voor Steven is dit een mooie manier om iedereen beter te leren kennen. Hij werkt als projectleider Technisch Beheer Udenhout nog maar sinds 1 september 2020 bij Hoppenbrouwers Techniek. Steven heeft ruim twintig jaar ervaring in dit vakgebied. In dit interview vertelt de geboren Zeeuw, die binnenkort naar Brabant verhuist, meer over zijn achtergrond en zijn visie op het cluster.

Ruime ervaring met gecentraliseerd werken

Steven de Wever: “Ik heb het complete vakgebied van Technisch Beheer doorlopen. Ik begon als monteur-loodgieter, servicetechnicus W&E. Na dertien jaar stapte ik over naar de binnendienst voor de planning en werkvoorbereiding. De laatste zeven jaar was ik manager en teamleider. Bij het bedrijf waar ik werkte, stond ik aan de wieg van overkoepelende contracten met klanten. Zo heb ik ervaren dat alles rondom Technisch Beheer bij elkaar hoort: storingen, onderhoud en inspecties. Want als je inspecties, storingen en onderhoud met herstelwerkzaamheden aanstuurt vanuit één team wordt het ontzorgen van de klant veel makkelijker. Die houdt ervan om één duidelijk aanspreekpunt te hebben en via één contract te weten waar hij aan toe is. Niet alleen voor het onderhoud, maar ook voor het oplossen van een storing, voor advies en voor de langetermijnplanning. Bovendien komen talenten van medewerkers beter tot hun recht; je kunt hen inzetten op basis van hun specialisme. En dan nog iets. Door de technische kennis op één punt te bundelen, kun je de kennis onderling makkelijker delen en samen de totale technische kennis naar een hoger niveau brengen.”

Toen de organisatie waar Steven werkte, desondanks meer ging opsplitsen, keek Steven om zich heen. Hoppenbrouwers Techniek kwam op zijn pad. Het mede vormgeven van de centralisatie sprak hem aan. De baan bij Hoppenbrouwers versnelde het voornemen om met zijn vrouw en gezin naar Brabant te verhuizen, de provincie waar zijn vrouw vandaan komt.

Uniform werken De eerste stap naar centralisatie is volgens Steven uniform werken. “Nu verlopen werkzaamheden zeer uiteenlopend. Ook contracten worden op allerlei manieren opgesteld. Net als de planning en de werkvoorbereiding op de vestigingen van waaruit Technisch Beheer nu nog plaatsvindt (Dongen, Heesch, Udenhout). Uniform werken neemt vele voordelen met zich mee. Zo wordt het mogelijk om beter te monitoren en te sturen. Door een gezamenlijke aanpak kun je de capaciteit beter benutten en de klant beter bedienen.”

Gesprekken met alle medewerkers Technisch Beheer “De eerste stappen naar uniform werken zijn gezet” zegt Steven. “Zo zitten de planners, afkomstig vanuit Dongen, Heesch en Udenhout, sinds 2 december fysiek bij elkaar in Udenhout. En de aanzet is er voor een gezamenlijke werkmethode voor de werkvoorbereiding en de planning. Bovendien hebben Geert en ik individuele gesprekken met de zo’n zestig medewerkers van Technisch Beheer. Geert is overigens verantwoordelijk voor het hele cluster, ik houd me als projectleider bezig met het Technisch Beheer in Udenhout. We horen hoe medewerkers tegen de centralisatie aankijken en wat volgens hen essentieel is om het te laten slagen. Mijn eerste indruk is dat iedereen positief is over deze stap. Het gevoel overheerst dat er iets moest gebeuren. En de wil is er om dat samen op te pakken. Van al dat enthousiasme word ik vrolijk! Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste stap is om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Als een medewerker goed in zijn vel zit, dan komt de rest vanzelf en kunnen we samen doorgroeien naar de beste landelijke servicedienstverlener voor onze klanten en de beste werkgever voor onze medewerkers.”

'Inspecties, storingen, onderhoud;
alles rondom Technisch Beheer hoort bij elkaar.'