Thema

Een leven lang leren & ontwikkelen

Het principe Leven lang leren & ontwikkelen is voor ons niet onbekend. We zijn dan ook elke dag bezig met leren, opleiden en ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren en nooit te jong om ermee te beginnen. We geloven in de jeugd. Zij zijn tenslotte de vakmensen van morgen. Onze passie voor techniek brengen we graag over aan anderen. Om ook hen te enthousiasmeren over de wereld van techniek! Dit kan niet vroeg genoeg beginnen. Van basisschoolleerlingen tot bbl-leerlingen en van starters tot omscholers. Leerlingen zijn bij ons altijd welkom en krijgen alle ruimte om het vak te leren. De ontwikkeling van medewerkers staat centraal. Binnen Hoppenbrouwers zijn er vele voorbeelden van medewerkers die zijn doorgegroeid en daar zijn we trots op!

De cijfers tot nu toe:

Wist je dat..

bijna 15% van onze nieuwe collega's het bbl-traject volgt?

Wist je dat..

in 2021 175 medewerkers zijn doorgegroeid naar een nieuwe functie?

Wist je dat..

we dit jaar weer 1,5 keer zoveel zij-instromers hebben verwelkomd?

Wist je dat..

wij vier verschillende traineeships aanbieden?

Wist je dat..

jij een belangrijke rol hebt in het werven van jeugd?

“Tijdens mijn stage zat ik helemaal op mijn plek. Gelukkig vonden mijn collega's dat ook. Ik kreeg dan ook de vraag om werkvoorbereider te worden na mijn stage."

- Stephan Hoffman

Samen werven!

Samen werven is samen groeien

Wist je dat werving via collega’s de grootste slagingskans heeft? Samen hebben we een groot netwerk om nieuwe collega’s te werven! Berichten op social media worden 24 keer beter gewaardeerd als deze door medewerkers zelf gedeeld worden. Ja echt! Van posts over werken bij Hoppenbrouwers tot blogs met redenen om bij Hoppenbrouwers te werken of vacatures die openstaan voor jouw team of vestiging. Bij Hoppenbrouwers zijn we erg blij met de betrokkenheid van iedereen bij de groei van onze organisatie. Het delen van onze content wordt al veel gedaan. Zo zijn wij de nummer drie van Europa (categorie mechanical en industrial engineering) als het gaat om het delen van onze content door eigen medewerkers op LinkedIn. Medewerkers van Hoppenbrouwers delen vaak berichten over onze organisatie op LinkedIn en zorgen voor extra aandacht. Hier zijn we uiteraard erg trots op. Zoek jij een nieuwe collega en wil je hier iets over delen op je eigen social media? Kijk dan op de intranetpagina ‘Samen werven’. Daar staat een handleiding over het delen van content op social media!

(H)op de hoogte | september 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl