Terugblik

Dit was juli/augustus ’21

Team #351 Hoppenbrouwers zamelt geld in voor Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam. Tijdens deze run leveren de deelnemers in teamverband een geweldige sportieve prestatie en zamelen zij geld in voor mensen met kanker. Net als in 2019 doet er dit jaar weer een team van Hoppenbrouwers mee aan deze run. Team #351 zamelt geld in voor de Roparun door het verkopen van unieke bierpakketten. Een bierpakket kost €15,- en daarvan gaat €5,- naar de projecten van Roparun in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Heb je interesse in een bierpakket? Stuur dan een e-mail naar bvogels@hoppenbrouwers.nl met daarin je naam, vestiging en het aantal bierpakketten dat je wil bestellen.

Zwembad Valkenhuizen volledig gasloos

Samen met Van der Horst Aannemers realiseerden we in de afgelopen twee jaar de nieuwbouw van zwembad Valkenhuizen in Arnhem. Ondanks bezuinigingen op het oorspronkelijke ontwerp zijn geen concessies gedaan aan de duurzaamheid: het zwembad is gasloos en bijna energieneutraal. En niet zozeer de installaties zelf, maar de speciale omstandigheden in een zwembad maakten het een bijzonder project. Projectleider René de Bie vertelt er meer over in het artikel van Zwembadbouw.

Een succesvolle samenwerking in opdracht van Brabant Water

Het blad Industriebouw gaf aandacht aan de nieuwbouw van het Waterproductiebedrijf in Schijf. Dit multidisciplinaire project vroeg expertise van diverse partijen. Daarvoor werkten we samen met ADS Groep en Van Boekel Groep. Industriebouw interviewde hierover Roel Hoosemans: “Zowel bij Hoppenbrouwers als bij ADS heerst een no-nonsense mentaliteit: gewoon je ding doen! De informele sfeer doet overigens geen afbreuk aan de mate van professionaliteit van het werk. Als je ziet wat er inmiddels op de bouwlocatie staat… nou, daar ben ik best trots op! Het ziet er van buitenaf wellicht eenvoudig uit, maar er zit veel complexiteit achter.”

Bouwen in het Oosten

In de juli-editie van ‘Bouwen in het Oosten’ staat een mooi artikel over het nieuwbouwproject Heutink in Nijverdal, waar we de technische installaties hebben gerealiseerd van dit fraaie kantoor en distributiecentrum. Onze collega Swendley Plantijn, projectleider Almelo, werd geïnterviewd: “Alles klopt bij dit project, niet alleen fysiek, maar ook de mensen achter de organisatie. Wij voelen ons enorm betrokken bij deze bouw en dat heeft mede te maken met de onderlinge connectie.”

(H)op de hoogte | september 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl