Nieuws

Hopnieuws

Tweede Hoppenbrouwers Experience Center in Utrecht is een feit!

Naast ons HEC in Udenhout, staat er nu ook een nieuw HEC in Utrecht! Waarom? Vestigingsleider Mark Rensel vertelt: "Voor nu is een belangrijk element onze regionale zichtbaarheid, om zo nieuwe medewerkers te werven en op te leiden. Het zorgt ervoor dat we opvallen bij scholen. Hbo'ers zijn moeilijk te vinden, daarom willen we ze zo vroeg mogelijk bij ons bedrijf betrekken. Ons hogere doel is om uiteindelijk een kennis- en ontwikkelcentrum te worden voor medewerkers, klanten en scholen."

Vorig jaar zijn de eerste stagiairs in Utrecht al gestart met de bouw van het HEC. Dit jaar zijn vier nieuwe stagiairs aan de slag gegaan met de optimalisatie en uitbouw. Hierdoor bestaat het HEC nu uit een robotarm en een magazijncel voor legoblokjes. Zo kan de robotarm ons Hoppenbrouwerslogo namaken met legoblokjes! Het doel is om deze twee cellen uit te breiden naar vier tot acht cellen.

Van Wijk en Vroegh & Hobbel uit Zuid-Holland sluiten aan bij Hoppenbrouwers Techniek

We groeien verder! Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede en Vroegh & Hobbel uit Oostvoorne gaan vanaf 10 september verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Met de aansluiting van deze twee technische bedrijven komen we op 18 vestigingen verspreid over het land. Henny de Haas: “Er staat een sterk en enthousiast team. Deze integratie sluit goed aan op onze strategie en ambitie om te groeien naar landelijke dekking. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom!” Van Wijk Installaties en Constructies B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1900 bestaat. Het is gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden, constructies en duurzame energie in de luxe villabouw, nieuwbouw en renovatie projecten. De werkzaamheden lopen uiteen van het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepomp installaties, zonne-energie systemen rioleringen tot sanitair. In 2018 is het installatiebedrijf Vroegh & Hobbel in Oostvoorne aangesloten bij Van Wijk. De bedrijven hebben een personeelsbestand van 50 vaste medewerkers.

124 nieuwe leerlingen en stagiairs gestart!

Bij Hoppenbrouwers geloven we sterk in eigen kweek en doorstroom van onderaf. Stagiairs, leerlingen en studenten zijn hier dan ook altijd welkom! Dit schooljaar starten er weer een hoop nieuwe scholieren. Vanaf september verwelkomen wij maar liefst 40 leerling-monteurs, 11 zij-instromers, 3 trainees, 61 stagiairs, 5 duale studenten en 4 snuffelstagiaires. We wensen hen veel leer- en werkplezier! Bootcamp voor zij-instromers Om onze groeiambities te realiseren blijven we investeren in de aanwas van nieuwe medewerkers, waaronder zij-instromers. De eerste weken willen we hen alle handvatten geven voor een goede start. Daarom starten in september 11 nieuwe zij-instromers met ons nieuwe bootcamp programma als pilot. Een programma dat we samen met het Koning Willem 1 College (KW1C) hebben georganiseerd voor de eerste drie weken. Samen met andere zij-instromers volgen ze diverse interne trainingen (vaktechnisch en op het gebied van sociale vaardigheden) en praktijkgerichte lesdagen in onze praktijkschool en op het KW1C.

Een dak vol zonnepanelen voor Van Beek

Van Beek – een specialist op het gebied van schroeftransporteurs – vindt duurzaamheid belangrijk. Vandaar dat Hoppenbrouwers werd aangetrokken voor de realisatie. Eind juni werd het project officieel opgeleverd. Een groot deel van het dak – dat 126 bij 40 meter meet – is voorzien van 1280 zonnepanelen van 440 Wp..

Het project verliep niet helemáál zonder slag of stoot, door corona is de boel wat vertraagd en ging niet alles vlekkeloos. Uiteindelijk is het project goed opgeleverd en was de opdrachtgever erg tevreden. “De lijntjes met Hoppenbrouwers zijn kort, de communicatie is duidelijk en ze hielden ons netjes op de hoogte van alle vorderingen”, aldus directeur Perry Verberne.

Ook René van Dam, projectleider op de afdeling Duurzame Energie Zakelijk van Hoppenbrouwers kijkt vol tevredenheid terug op dit project. “Het is niet zomaar een kwestie van ergens een vrachtwagen vol zonnepanelen naartoe sturen. Een degelijk plan van aanpak is nodig en je moet rekening houden met mogelijke obstakels. Ik ben erg blij met het eindresultaat en trots op iedereen die aan dit project heeft meegewerkt.”

(H)op de hoogte | september 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl