Vragenvuurtje

'Bij Hoppenbrouwers worden je werkzaamheden afgestemd op je ambitie'

Na een succesvolle afstudeerstage is Stephan Hoffmann als werkvoorbereider Industriële Automatisering begonnen bij de vestiging Utrecht. Samen met collega’s iets opbouwen vanuit het niets geeft Stephan een kick.

Vragenvuurtje!

5 vragen aan...

Stephan Hoffman, werkvoorbereider Industriële Automatisering

“Lastige vraagstukken samen oplossen geeft veel voldoening en werkt heel motiverend."

Door jouw stage heb je kennisgemaakt met ons bedrijf. Waarom koos je voor een afstudeerstage bij Hoppenbrouwers?

“Ik ben naar de open dag gegaan, waar ik gelijk merkte dat de sfeer erg prettig was. Toen ben ik het gesprek aangegaan en heb ik aangegeven dat ik een plek zocht om af te studeren. Samen zijn we tot een leuke opdracht gekomen. Tijdens mijn stage zat ik helemaal op mijn plek. Gelukkig vonden mijn collega’s dat ook. Ik kreeg dan ook de vraag om werkvoorbereider te worden na mijn stage. Het is fijn om het vertrouwen te krijgen en ik ben erg blij dat ik na mijn stage de kans kreeg om mij hier verder te ontwikkelen.”

Hoe is het om te leren en werken bij Hoppenbrouwers?

“Dat heb ik als erg prettig ervaren. Je krijgt genoeg begeleiding en je kan aan iedereen vragen stellen. Soms word je in het diepe gegooid en krijg je ineens veel verantwoordelijkheid. Die combinatie maakt het erg fijn. Ik leer nog steeds elke dag. Je merkt dat Hoppenbrouwer ook echt investeert in het opleiden van mensen.”

Ben je direct vanuit je stage aan de slag gegaan als werkvoorbereider?

“Nee dat niet. Na een korte vakantie heb ik eerst een half jaar ervaring opgedaan als monteur. Ik liep mee met de buitendienst en ervaarde in de praktijk wat struikelblokken voor monteurs kunnen zijn. Als monteur leerde ik wat er daadwerkelijk gevraagd wordt van een werkvoorbereider. In mijn huidige functie merk ik dan ook hoe handig het is om kennis van de buitendienst te hebben.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar in jouw carrière?

“Ik wil graag doorgroeien naar projectleider. Dat heeft tijd nodig en daarvoor moet ik eerst meer ervaring opdoen als werkvoorbereider. Langzaamaan word ik meegenomen in werkzaamheden van een projectleider. Zo leer ik steeds meer! Bij Hoppenbrouwers worden je werkzaamheden afgestemd op je ambitie. Dat motiveert enorm.”

Genoeg ambitie! Waar haal jij je dagelijkse werkplezier uit?

“Ik word blij wanneer ik op locatie kom en zie dat de monteurs met veel plezier en enthousiasme aan het werk zijn. Als iedereen doet waar hij of zij blij van wordt behaal je de mooiste resultaten. Ook vind ik het erg gaaf als we lastige vraagstukken samen weten op te lossen of als er een fase van een project succesvol wordt afgerond. Ik krijg altijd een kick van het eindresultaat. Vanuit het niets iets opbouwen, dat geeft mij erg veel werkplezier!”

(H)op de hoogte | september 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl