Kernwaarden

Werkplezier

Bij Hoppenbrouwers werken wij met 5 kernwaarden, 1 daarvan is werkplezier: dit zorgt ervoor dat je graag uitgedaagd wordt en er automatisch een schepje bovenop doet om zaken voor elkaar te krijgen.

Werkplezier staat voorop bij Hoppenbrouwers. Dit zorgt immers altijd voor een positieve uitstraling. Iedereen vindt het prettig om te maken te hebben met mensen waarvan je meteen merkt dat ze het leuk en interessant vinden wat ze doen. We willen je als bedrijf graag helpen om jouw werkplezier optimaal tot zijn recht te laten komen en te bevorderen. Dat doen we onder andere door te zorgen voor interessante en uitdagende werkzaamheden met voldoende vrijheid en doorgroeimogelijkheden.

Werkplezier bij team Modulebouw van Gerben Geelen

De goede prestaties van het team Modulebouw van de vestiging Almelo, zijn vooral te danken aan het plezier waarmee het werk wordt uitgevoerd. Daar zijn alle teamleden van overtuigd.

“Ons team bestaat grotendeels uit zij-instromers. Dankzij de prettige werksfeer is iedereen bereid elkaar te helpen. Zo kunnen we samen goede kwaliteit leveren. Daar ben ik mega-trots op. En dat deel ik ook graag met het team,” zegt projectleider Gerben Geelen.

WERKPLEZIER IS...

dat stapje extra zetten vanuit je passie en enthousiasme voor het vak

"Plezier in het werk draagt bij aan goede kwaliteit.

Ik ben trots op mijn W-team."

Prettige werksfeer Een prettige werksfeer begint voor hem met iets simpels als elkaar goedemorgen wensen. “Dan even een kop koffie, muziekje aan en een praatje met elkaar maken. Hier wordt niet op een minuut gekeken, omdat we weten dat niemand de kantjes ervan af loopt,” zegt zij-instromer Bram van der Meer. Hoewel hij geen technische achtergrond heeft, had hij het werk al snel onder de knie, dankzij de grote hulpvaardigheid van zijn collega’s. “Al vraag ik het tien keer,” grijnst hij, “ze zijn nooit te beroerd om het nog eens uit te leggen. Dat is heel fijn werken en die collegialiteit zorgt ervoor dat je zelf extra je best doet.” Gerben beaamt het volledig. “We hebben er echt lol in om met zijn allen iets moois neer te zetten.” Op elkaar kunnen vertrouwen Projectleider Gerben streeft ernaar open en toegankelijk te zijn. Iedereen weet dat ze altijd bij hem terecht kunnen. “Dat maakt de drempel ook lager als je iets niet weet of er iets niet goed gaat. Zo heeft iedereen het vertrouwen dat we het altijd samen kunnen oplossen,” aldus Bram. Gerben hecht er ook waarde aan om de resultaten met zijn team te delen. “Ik vertel wat goed is gegaan en wat beter kan. Dat zorgt voor betrokkenheid.” Jurgen Boon, magazijnmedewerker en een oudgediende in het vak, vindt het fijn dat hij in het magazijn een werkplek heeft gekregen waarin hij het best tot zijn recht komt. Daardoor heeft hij zelden stress en komt hij altijd met goede zin naar zijn werk. Een warm welkom

De instromers voelen zich, ondanks dat ze via een uitzendorganisatie zijn binnengekomen, volledig onderdeel van het team. Bram: “De eerste dag dat we hier werkten hadden we al meteen een shirt van Hoppenbrouwers en lagen alle andere spullen ook klaar. Daardoor hoor je er meteen bij.” Kilian Snijders, montagemedewerker, kijkt er naar uit dat zodra hij in vaste dienst is, hij verder kan groeien in zijn vak. “Ik krijg hier de kans te laten zien wat ik kan. Het lijkt me mooi om nog meer te leren.” De activiteiten die Hoppenbrouwers voor medewerkers organiseert, zoals een filmavond en (H)op naar het terras, vindt het team supertof. “Voor zo’n club wil je graag werken,” zegt Bram. Dat hij nu elders gaat werken, doet daar niets aan af. Hij gaat een commerciële functie doen, waarvoor hij eigenlijk is opgeleid. “Maar één ding is zeker: als je van techniek houdt, is Hoppenbrouwers een heel mooi bedrijf. Ik heb echt met veel plezier gewerkt in dit team.”

(H)op de hoogte | september 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl