Onze uitdagingen

De drie grootste uitdagingen voor Hoppenbrouwers

Vaktechnisch personeel

De vraag naar technisch personeel is groot. En dat merken we bij Hoppenbrouwers ook. Vaktechnisch personeel vinden en behouden, met de juiste balans tussen talent en ervaren, werd dan ook vaak benoemd als onze grootste uitdaging. Aan ons de taak als werkgever om ervoor te zorgen dat potentiële medewerkers voor ons blijven kiezen. Daarom investeren we veel in de relatie met onze medewerkers. We blijven kijken hoe we ons werkgeversmerk kunnen versterken, door bijvoorbeeld campagnes zoals ‘Techniek leeft in..’!

Landelijk technisch dienstverlener

Onze ambitie is groot: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland zijn. Jullie zagen de uitdaging om uit te groeien tot een landelijk bedrijf waarbij de cultuur van ons familiebedrijf, de kwaliteit van onze dienstverlening en de samenwerking tussen teams op de juiste manier geborgd blijft. We zijn gegroeid en groeien nog steeds. Groei van het bedrijf maakt ruimte voor persoonlijke groei. Maar ook groeipijn kan erin sluipen. Het is dan ook belangrijk om te blijven reflecteren en bewuste keuzes te blijven maken.

Coronacrisis

De coronacrisis heeft ons het afgelopen jaar in de greep gehad. Dat zien we ook terug in het MTO, waarin dit vaak als grootste uitdaging is benoemd. De uitdaging om voldoende werk te behouden, maar ook om met elkaar in verbinding te blijven in een tijd waarin de situatie vraagt om meer op afstand samen te werken. Door in lange termijn te denken blijven we als bedrijf crisisbestendig. Het zit in ons DNA om voor te sorteren op goede én slechte tijden. Om verbonden te blijven met elkaar is het belangrijk om elkaar regelmatig te treffen en samen hoogtepunten te vieren. Immers: samen maken we Hoppenbrouwers.

(H)op de Hoogte | MTO juni 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl