Terugblik

Dit was juni ’21

We blijven investeren in huisvesting

Hoppenbrouwers wil de beste partner zijn voor medewerkers, klanten en scholen. Onze medewerkers staan op nummer één. Het is daarom belangrijk dat op kantoor, bouwplaatsen, panelenbouw, in praktijkscholen, HEC, magazijnen; kortom op plekken waar we aan het werk zijn, de omgeving aansluit bij wat de medewerkers nodig hebben in hun werkzaamheden. Daarom is Hoppenbrouwers altijd bezig met het ontwikkelen van onze huisvesting. Angela Vergouwen is hoofd van de afdeling Huisvesting, Vastgoed & Facilitair en is hier continu mee bezig.

Een fijne werkplek is meer dan alleen een fijn bureau, goede stoel of de beste apparatuur. “Het bij elkaar zijn en ontmoeten staat centraal. Zo blijven we met elkaar in verbinding. Maar het gaat verder dan dat. Het is belangrijk dat de medewerker geïnspireerd en geprikkeld wordt, zodat er groei en ruimte ontstaat voor (door)ontwikkeling. Niet alleen op het technische gedeelte, maar juist ook op persoonlijk vlak.”

Altijd in ontwikkeling Momenteel zijn verschillende vestigingen bezig met het aanpassen van de huisvesting, vertelt Angela. “We zijn altijd in ontwikkeling; momenteel met de nieuwe vestigingen, zoals Arnhem, Sittard en de Handelsweg in Udenhout. Hier dragen we er zorg voor dat de medewerkers van start kunnen gaan in een nieuwe inspirerende omgeving, waarbij aan alle facetten is gedacht en in samenspraak met de werknemers is overlegd wat ze nodig hebben.

Andere werkzaamheden zijn het realiseren van praktijkscholen, het meer zichtbaar maken van pand en locatie, spreekkamers opwaarderen en het onderhoud van de panden. Het is belangrijk dat we als eigenaar of huurder zorgdragen voor de staat van onze panden, ook dit laat zien wie we zijn.

Oog voor de kernwaarden en lokale geworteldheid We vinden het belangrijk dat de huisvesting de kernwaarden raakt, zodat hetzelfde Hoppenbrouwersgevoel doorleeft wordt op elke vestiging. Dit zorgt voor herkenbaarheid.

In onze huisvesting houden we ook rekening met de lokale geworteldheid. We hebben oog voor de regio waar onze medewerkers en dus ook de klanten zijn. Dat is belangrijk voor de medewerkers, die hun eigen omgeving goed kennen en zich er thuis in voelen, én voor de klant, die ons ziet als de ‘bekende’ om de hoek.

Techniek tot leven laten brengen Naast de medewerkers en klanten, willen we ook ondersteunen in de relatie met scholen. We willen vooruitstrevend zijn in onze praktijkscholen, HEC en op de bouwplaats. Niet alleen onze medewerkers dragen het enthousiasme over naar de jeugd, dit moet ook voelbaar zijn in de ruimten die we hebben. We willen de techniek zo veel mogelijk tot leven brengen, om zo jonge talenten aan te trekken. Hierop zal de komende jaren nog meer de aandacht komen te liggen.

(H)op naar het terras!

Na een lange periode waarin we weinig activiteiten hebben kunnen organiseren en elkaar lang hebben moeten missen, was het vrijdag 18 juni eindelijk weer zover. Om 14.30 uur kon iedereen zijn of haar werk neerleggen en (H)op naar het terras gaan. Vele collega´s hebben met elkaar, vrienden of familie, genoten van de welverdiende hapjes en drankjes. Hopelijk heeft iedereen een fijne tijd gehad. De dag was geslaagd en hopelijk is dit een voorbode voor meer leuke activiteiten.

Wil je graag even terugblikken op (H)op naar het terras? Bekijk dan hiernaast de aftermovie!

Bijzondere teamdag

Het team van Steyn Geers heeft een bijzonder teamuitje achter de rug. Op zaterdag 12 juni stond het hele team als verrassing op de stoep bij collega Robert Langermans. Barry van Rijswijk verraste Robert in eerste instantie met zijn komst. “Ik kwam langs met het verhaal dat ik zomaar een bakkie kwam doen. Na wat gepraat te hebben kwam vervolgens ons hele team binnen. Toen viel bij Robert pas het kwartje”, aldus Barry.

De vrouw van Robert heeft hem de hele week voor de gek gehouden. Robert dacht dat de vrienden van zijn zoon kwamen klussen en niet al zijn collega’s. Na een gezellige dag klussen zijn er mooie resultaten behaald. Barry: “Het was een mooie dag waarin we veel voor Robert hebben kunnen doen. Iedereen is blij om zijn steentje bij te kunnen dragen en we hebben een gezellige dag gehad.”

'Mensen die zich willen laten omscholen, zijn vaak ontzettend gemotiveerd'

Ze verloor haar baan tijdens de coronacrisis. Maar bij de pakken neerzitten? Dat is niets voor Michelle Udo (28). Na een ellenlange zoektocht gooit ze het roer radicaal om: van de grafische sector naar techniek. Nu volgt ze bij Hoppenbrouwers Techniek een opleiding Elektrotechniek en leerwerktraject tegelijk. “Ik kies niet snel voor de makkelijke weg.” Michelle komt net thuis van een frisse dienst in de buitenlucht. “We waren bij een waterbedrijf, waar we oude elektriciteitskabels moesten weghalen bij een ruimte waar chemicaliën zijn opgeslagen. Een spannende klus, omdat je goed moet opletten dat er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen.” Michelle werkt sinds 2021 als elektromonteur bij Hoppenbrouwers Techniek. “Het avontuurlijke van deze baan vind ik erg leuk. Achter je bureau op kantoor kan er niet zoveel gebeuren.”

Op banenjacht in coronatijd Dat veilige bureau moest Michelle vorig jaar verlaten. Ze werkte bij een grafisch bedrijf dat mock-ups maakt; op ware grootte nagemaakte modellen van een (nog) digitaal product. "Bijvoorbeeld de nieuwe verpakking van een koffiemerk." Door de coronacrisis was er te weinig werk en werd Michelle ontslagen. Een nieuwe baan vinden bleek een stuk lastiger dan gedacht. "De moed zakte me na verloop van tijd in de schoenen. Ik wilde absoluut niet in de WW belanden, dus ging ik heel praktisch kijken: in welke sectoren hebben ze nu hard mensen nodig?” Niet de juiste achtergrond voor techniek Haar zoektocht kwam uit in de techniekbranche. Bij haar vorige baan deed ze al wat technische vaardigheden op, en dat lag haar wel. “Om mock-ups te kunnen maken moet je ook bouwtekeningen kunnen lezen. Toch werd ik bij sollicitaties steeds afgewezen, omdat ik niet de juiste achtergrond had. Dat vond ik jammer. Daarbij zijn mensen die zich willen laten omscholen vaak ontzettend gemotiveerd. Ik denk dat nog niet alle bedrijven dat doorhebben. Ze zouden zich daar meer voor moeten openstellen.”

Grote switch in carrière Na de zoveelste afwijzing zocht Michelle hulp bij het Leerwerkloket in Utrecht. "Daar werd ik door de arbeidscoaches echt gezien, én geholpen." Deze worden gefinancierd vanuit het project 'De techniek samen de crisis door', een initiatief van veertien Utrechtse partners, waaronder Servicepunt Techniek, Technologieraad Regio Utrecht en de Provincie Utrecht. Het project is in het leven geroepen om te zorgen dat we voldoende technische vakmensen behouden. "Dankzij hen mocht ik op gesprek komen bij Hoppenbrouwers Techniek. Als één van de weinige vrouwen in deze sector had ik een streepje voor. Daar hou ik niet zo van, al drukte de leidinggevende me daar op het hart dat ze veel potentie in me zagen. Ik werd aangenomen voor een leerwerktraject van vier jaar. Mijn werkgever betaalt de hbo- opleiding Elektrotechniek." Toekomst als engineer “Eindelijk heb ik weer baanzekerheid! En me vastbijten in iets ingewikkelds, dat vind ik heerlijk. Zo heb ik straks skills die niet veel vrouwen hebben. Dat geeft een kick hoor! In de toekomst zie ik mezelf doorgroeien tot engineer, want als monteur mis ik soms de spierballen. Dikke kabels strippen, bijvoorbeeld, dat kost echt kracht. Maar met mijn talent voor precisiewerk maak ik hier wél indruk. Zo zie je maar, komt mijn grafische achtergrond toch nog van pas.”

Dutch Technology Week in Midden-Brabant

Meer dan 1000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Tilburg e.o. deden mee aan de Young Talent Tour: een week vol toffe technische challenges. Zij gingen aan de slag met opdrachten die mogelijk werden gemaakt door de Midbrabantse bedrijven Agristo, Fuijfilm, Bersselaar Constructie, Bosch Transmission Technology, Hoppenbrouwers, Dataplace en de opleiding Fontys ICT, i.s.m. Ontdekstation 013. De Young Talent Tour is onderdeel van de Dutch Technology Week, die plaatsvond van 31 mei t/m 5 juni.

Dit was de opdracht die de leerlingen kregen van Hoppenbrouwers:

Het huis van de toekomst Bedenk hoe het huis van de toekomst eruitziet en maak hierover een inspirerend filmpje of vlog. Na een introductie over nu al beschikbare technieken konden de leerlingen in groepjes aan de slag om delen van het huis van de toekomst te bedenken. De presentatie (video, vlog…) van hun werk stuurden ze naar Hoppenbrouwers, en wij beoordeelden de inzendingen. Alle leerlingen van de winnende klas kregen vrijkaartjes voor een pretpark!

Voorraad bij Hoppenbrouwers met 50% verminderd

Lucas van de Wiel heeft tijdens zijn afstudeerstage, de laatste stap naar zijn diploma Associate Degree Logistiek gewerkt aan voorraadreductie bij Hoppenbrouwers. Voor een jaarlijkse nieuwsbrief van Avans, zijn school, werd hij geïnterviewd over zijn stage. Het interview Lucas, wat doe jij als logistiek manager tussen die techneuten? Lucas: "Inkoop en logistiek is maar een klein deel van de organisatie, toch valt daar veel te verbeteren. Als technisch dienstverlener heeft Hoppenbrouwers heel veel artikelen op voorraad. Dat kost veel geld. Ik heb de opdracht om de voorraad met 50% te verminderen." En gaat dat lukken? "Absoluut", klinkt het enthousiast. Dat lijkt lastig, al die technici in het bedrijf hebben vast niet veel kennis van Logistiek. "Ja, dat klopt. Om te beginnen was er geen informatie over de aanwezige voorraad. Ik heb in nauwe samenwerking met IT een dashboard gebouwd, daarnaast moesten er nieuwe regels komen voor het bestellen van nieuwe artikelen en het afvoeren van oude. Overal in de organisatie heb ik in detail uitgezocht hoe het proces verloopt."

Samenwerken met andere disciplines, is dat lastig? "Nou, zo'n IT oplossing alleen daar heb je niet zoveel aan als hij niet doet wat de mensen nodig hebben. Ook was er beste wat weerstand in de organisatie, maar ik heb intensief contact met de mensen op de werkvloer en die vertrouwen mij. Op vier verschillende vestigingen ben ik met de warehouse managers gaan praten en ook heb ik twee keer een presentatie bij de directeur gegeven." En dat ging goed? "Absoluut, hij heeft me een baan aangeboden!"

(H)op de Hoogte | juli 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl