Nieuws

Hopnieuws

Opening Praktijkschool in Almelo en Sittard

Tijdens de start van schooljaar 2021-2022 gaan we op de vestiging in Sittard onze 10e praktijkschool openen! Hier zijn we trots op, want zo kunnen we de kweek en doorstroom van onderaf blijven faciliteren.

In Almelo begint de praktijkschool nu ook echt vorm te krijgen. Ondanks de drukke periode en ook de bemoeilijkte toelevering van materiaal streven we ernaar om deze eind september 2021 te openen. Om dit te realiseren wordt er ook op zaterdag gewerkt, wat enorm gewaardeerd wordt!

Naast deze nieuwe praktijkscholen, zijn we ook in andere vestigingen bezig met de huisvesting. Denk aan verbouwingen (Nijmegen) of nieuwe panden (Arnhem, Sittard en nieuw pand Handelsweg Udenhout). We blijven hierin investeren, zodat overal hetzelfde Hoppenbrouwersgevoel beleefd wordt!

Terugblik: snelle aanpak door saamhorigheid

Vrijdagavond 2 juli zijn wij getroffen door een wereldwijde cyberaanval. De aanval is binnengekomen via onze beveiligingssoftware. Gelukkig werd de aanval snel ontdekt door het ICT team. Zaterdag en zondag hebben ruim 200 medewerkers alles in het werk gesteld om de impact van de aanval te beperken.

We streven altijd naar crisisbestendigheid. We hebben laten zien dat we ook een onverwachte crisis snel en adequaat kunnen aanpakken. Mede dankzij de enorme betrokkenheid en saamhoorigheid van alle medewerkers is de schade beperkt gebleven. Iets waar iedereen trots op mag zijn!

Circulair bouwen bij de nieuwe busstalling Westraven

Als er één gebouw een duurzaamheidsstempel verdient, dan is het wel de nieuwe busstalling Westraven in Utrecht. De bussen rijden vanaf 2025 volledig elektrisch. Boven op het kantoor vind je een groen dak vol zonnepanelen. En aan ons de uitdaging om de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en beveiligingsinstallaties te bouwen.

We hebben op twee manieren circulair gebouwd: bij én na levering. Bij levering hebben we ervoor gezorgd dat we deels gerecyclede materialen gebruiken. Sander van den Broek (projectleider W) en Frank de Kok (projectleider E) vertellen meer over het duurzaamheidskarakter van het project en de uitdagingen.

(H)op de Hoogte | juli 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl