Vragenvuurtje!

'Bij Hoppenbrouwers bepaal je zelf je eigen lat'

Koen Versteijnen is al bijna 12 jaar werkzaam bij Hoppenbrouwers en is als werkvoorbereider doorgegroeid naar projectleider Beveiliging. Het team van Koen groeit hard en bestaat uit 16 medewerkers. “We leveren ieder project maatwerk naar de wens van de klant.”

5 vragen aan...

Koen Versteijnen, projectleider Beveiliging

“Ook zie je dat iedereen bij de organisatie betrokken is, zo ook mijn familie. Mijn kinderen zijn gewend om hier Sinterklaas te vieren en vinden dat altijd geweldig. "

Koen, vertel: wat doe je als projectleider?

“Ik ben steeds minder inhoudelijk met projecten bezig. Als projectleider sta ik meer aan de organisatorische kant en focus ik mij op het binnenhalen van nieuwe projecten en het ontwikkelen van mijn team. Het leuke aan mijn rol als projectleider vind ik het contact met de klant. Je bezoekt regelmatig klanten om onderhoud en wijzigingen te bespreken. Ieder project is anders in de beveiligingstak, het is belangrijk dat wij maatwerk leveren naar de wens van de klant. Die afwisseling maakt het leuk.”

Je bent al bijna twaalf jaar in dienst, hoe is het om te werken bij Hoppenbrouwers?

“Je bepaalt zelf de hoogte van de lat. Hoe groter je ambitie is, hoe meer er mogelijk is. Ook zie je dat iedereen bij de organisatie betrokken is, zo ook mijn familie. Mijn kinderen zijn gewend om hier Sinterklaas te vieren en vinden dat altijd geweldig. Dit jaar kon dit grote feest, vanwege corona, helaas niet doorgaan. Toch werd alsnog alles uit de kast getrokken om het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Het is bijzonder om te zien dat er veel tijd en energie in dit soort activiteiten wordt gestoken.”

Je bent doorgegroeid naar Projectleider, hoe is die ontwikkeling gegaan?

“Bij Hoppenbrouwers ben je zelf de bepalende factor om door te groeien. Je krijgt de vrijheid om je te ontwikkelen en fouten te maken. Fouten maken is niet erg, als je er maar van leert. Hoe groter je ambitie, hoe meer er mogelijk is. Binnen Hoppenbrouwers kennen we veel verhalen van medewerkers die een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt. Daarom vind ik Hoppenbrouwers een prettige werkgever die een fijne werkomgeving biedt.”

We waren getroffen door een cyberaanval. Hoe heb jij dit ervaren en hoe heb je dit opgepakt met je team?

"Het was een bizar weekend. Vanaf zaterdagochtend was het vooral veel organiseren. Iedereen moest zijn laptop inleveren en dat moest gecoördineerd worden. Al heel snel was er een plan bedacht hoe we dit samen het beste gingen oplossen. Het was mooi om te zien hoeveel mensen er bereid waren om zich in het weekend in te zetten voor het bedrijf. Er hing een mooie sfeer. Ik voelde echt de saamhorigheid. De updates vanuit de directie waren duidelijk waardoor iedereen wist hoe het ging. Iedereen had op zijn of haar manier een aandeel in het oplossen van deze situatie. Door het harde werken waren we maandag ‘gewoon’ weer aan het werk."

Heeft de aanval nog veel gevolgen voor je team gehad?

"Maandag hebben we met ons team goed in kaart gebracht welke informatie we zijn verloren en hebben we contact gehad met leveranciers. Daarnaast heb ik met klanten gebeld waar wij een directe inbelverbinding mee hebben. Gelukkig hadden wij voldoende informatie om ze gerust te stellen. Ze hadden begrip voor de situatie en wensten ons succes met oplossen."

(H)op de Hoogte | juli 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl