Kernwaarden

Vakmanschap

Bij Hoppenbrouwers werken wij met 5 kernwaarden, 1 daarvan is vakmanschap: We dagen je uit om jouw kracht te ontdekken en je daarin te ontwikkelen.

Bij Hoppenbrouwers gaan we voor de beste vakkennis op hoog niveau, omdat we weten dat goed vakmanschap tot topkwaliteit leidt. Vakmanschap is niet iets waar je toe aangezet hoeft te worden. Het is een motivatie die volledig voortkomt uit wat je zelf wilt en waar je met plezier je bed voor uitkomt. Het zorgt ervoor dat je trots bent op wat jij en je collega’s doen.

Vakmanschap bij team van Patrick Brekelmans

Twee jaar geleden startte Projectleider Patrick Brekelmans zonder team, maar met een missie. Hij wilde een droomteam formeren dat een voorbeeld zou zijn voor iedereen. Inmiddels geeft hij leiding aan acht bevlogen nieuwe teamleden die flink groeien en lekker in hun vel zitten.

Tijdens het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek werd ook het team van Patrick bevraagd. Hieruit kwam naar voren dat zijn team trots is op het eigen werk en het teamresultaat. En dat is bijzonder, want ze zijn net onderweg. Patrick: “Een van de redenen om bij Hoppenbrouwers te gaan werken, was de mogelijkheid een eigen team te creëren. Vanuit diverse hoeken vond ik een aantal steengoede teamleden. Zo ontmoette ik een nieuwe werkvoorbereider via de Hoppenbrouwers Open Dag, kwam ik in contact met een uitvoerder via LinkedIn, wees HR me op een sollicitant en haalde ik diverse stagiaires binnen.”

VAKMANSCHAP IS...

jouw kracht ontdekken en je daarin ontwikkelen

‘Ik ben trots op mijn W-team.

Nee, ik ben super trots op mijn team.’

Hallo roze olifant Opleiden en coaching maken een belangrijk deel uit van Patricks leidinggevende aanpak. “Jonge jongens en meisjes begeleiden en hen het maximale uit zichzelf laten halen, vind ik zeer belonend”, vertelt Patrick. “Iedere 14 dagen spreek ik met ieder teamlid individueel. Ik zorg voor een open sfeer en maak duidelijk dat alles bespreekbaar is. Ruimte geven aan datgene wat je dwarszit, beter bekend als de ‘roze olifant’ benoemen. Daarnaast geef ik mijn teamleden veel verantwoordelijkheid, waarbij ze hun eigen grenzen altijd moeten bewaken. Daar zie je ze iedere week van groeien. En groei staat voor werkplezier.” Niet alleen de individuele gesprekken zijn open en transparant. De teambijeenkomsten hebben hetzelfde karakter. Eens per maand komt het team bij elkaar. Niets blijft onbesproken. Patrick: “We delen successen, bespreken projecten, bekijken teamresultaten en onderzoeken teamontwikkeling. Deze bijeenkomsten zorgen voor duidelijkheid en nog meer betrokkenheid.” Droomteam onderweg Met zoveel groei en potentie zijn Patrick en zijn jongens hard op weg een droomteam te worden. “We hebben inmiddels een aantal mooie projecten afgerond en steeds meer teams weten ons te vinden als het om samenwerken gaat’, vult Patrick aan. “We streven iedere keer naar nul opleverpunten. Dat lukt tot nu toe goed. De kwaliteit is hoog en het werkplezier is groot. Dit maakt mij een trotse projectleider. Ik ben dan ook super trots op mijn team.”

(H)op de Hoogte | juli 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl