Vragenvuurtje

Het Hazenpad 2021

Aan de keukentafel is ons familiebedrijf regelmatig het onderwerp van gesprek bij Tom, Ruud en Thijs de Haas. De broers bewandelen ieder hun eigen weg binnen Hoppenbrouwers en blikken samen terug op 2021. Een jaar wat zowel op werkgebied als privé, mooie momenten heeft gekend.

Ruud de Haas

Een mooie ontwikkeling Ruud is in 2019 begonnen met zijn traineeship Werktuigbouwkunde en zit momenteel in de afrondende fase. Na bijna 2,5 jaar leren en werken is Ruud klaar voor de volgende stap en gaat hij zijn eigen team bouwen. “Tijdens het traineeship heb ik veel geleerd en heb ik gewerkt in verschillende functies. Door verschillende werkzaamheden uit te voeren weet ik nu goed wat er van iedereen gevraagd wordt tijdens een project.” Gezinsuitbreiding De komende weken staan voor Ruud in het teken van het afronden van zijn traineeship. Ondertussen is hij al druk bezig met de toekomst. Ruud maakt de stap naar projectcoördinator. “Daar heb ik heel veel zin in. Ik vind het heel gaaf om de verantwoordelijkheid te krijgen over een eigen team. We zijn nu druk bezig met het samenstellen van het team.” Het belooft een mooie maar drukke periode voor Ruud te worden. Ook in zijn privéleven komen er mooie momenten aan. “Eind januari word ik voor het eerst vader. Daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit. De kinderkamer is zo goed als af. Eerst gaan we nog genieten van onze vakantie en de feestdagen met vrienden en familie.”

Tom de Haas

Batterij opladen De feestdagen staan voor Tom in het teken van familie en vrienden. “Ik heb een dochtertje die in februari twee jaar wordt. Het is mooi om te zien dat ze verandert in een peuter en steeds meer een eigen wil begint te krijgen. Met Kerstmis breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Al moeten we nog wel even kijken wat kan en mag met corona. Ik ga in ieder geval tot rust komen en mijn batterij opladen voor volgend jaar.”

Klaar voor de volgende stap Na de feestdagen komt een droom van Tom uit. Hij wordt de nieuwe vestigingsleider van Dongen en neemt het stokje over van Freddy van Peer. “Dat is een mooi compliment en ik ben er ook erg blij mee. Freddy heeft mij de afgelopen periode begeleid en gevraagd of ik zijn functie als vestigingsleider wil overnemen.” Tom is al vele jaren werkzaam bij Hoppenbrouwers en heeft verschillende functies bekleed. In 2011 startte Tom zijn carrière binnen Hoppenbrouwers als uurloner op de afdeling Verbeteren & Vernieuwen. “Mijn tijd als uurloner was erg leerzaam. In 2015 ben ik vervolgens vast in dienst gekomen als projectcoördinator op de afdeling. Na twee leuke jaren groeide ik in 2017 door naar Hoofd Verbeteren & Vernieuwen.”

Na acht jaar processen verbeteren ontstond bij Tom de droom om vestigingsleider te worden. “Ik merkte dat ik de coachende en sturende rol erg leuk vond. Toen is de droom om vestigingsleider te worden ontstaan. Om vestigingsleider te worden vond ik het belangrijk dat ik eerst alle processen van de teams begreep. Hierdoor ben ik in mei 2020 overgestapt naar het team van Frank Verbunt en aan de slag gegaan als monteur. Ik heb vier maanden mee mogen maken wat de meeste monteurs dagelijks ervaren. Na mijn tijd als monteur ben ik in september 2019 gestart als werkvoorbereider. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik geleerd hoe het er bij een project aan toe gaat, wat voor problemen je kunt treffen en heb ik met veel plezier aan mooie projecten gewerkt.” In 2022 breekt voor Tom een nieuwe periode aan waarin hij zich verder wil ontwikkelen. “Ik ben blij dat ik mij het afgelopen jaar goed heb ontwikkeld en het vertrouwen krijg om de volgende stap te zetten. Komend jaar wil ik de vestiging Dongen nog beter leren kennen en samen met alle collega’s goede resultaten behalen. Ik kijk ernaar uit!”

Thijs de Haas

Een nieuw begin Voor Thijs, de jongste van de drie broers, is 2021 een jaar waarin hij zijn studententijd heeft afgesloten en waar hij voor het eerst van begin tot eind betrokken is geweest bij grote projecten. “In maart ben ik afgestudeerd. Ik heb gekozen om bij een andere organisatie af te studeren omdat ik ook ervaring wilde opdoen buiten Hoppenbrouwers. Na het behalen van mijn diploma ben ik vrijwel direct hier aan de slag gegaan als werkvoorbereider en heb ik al aan veel mooie projecten gewerkt.” Tijd voor vakantie Met veel energie en enthousiasme kijkt Thijs uit naar volgend jaar. Een jaar waarin hij zich verder wilt ontwikkelen en nieuwe stappen hoopt te zetten. “Dit jaar heb ik voor het eerst een uitvoering van een project van begin tot eind meegemaakt en heb ik samen met mijn werkvoorbereider grote calculaties gemaakt. In 2022 starten we met een aantal grote projecten. Daar kijk ik naar uit.” Voordat Thijs aan de slag gaat met nieuwe projecten gaat hij genieten van een welverdiende vakantie. “De feestdagen breng ik gezellig met familie door. Na de kerst ga ik met vrienden een paar dagen naar Londen en hebben we kaartjes voor het WK Darts in Ally Pally. Een mooie afsluiting van een leuk jaar!”

(H)op de hoogte | december 2021 www.hoppenbrouwerstechniek.nl